Садовий: "Самопоміч" висуне свого кандидата на президентські вибори.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що очолювана ним партія "Самопоміч" братиме активну участь у президентських виборах 2019 року і висуватиме на вибори свого кандидата.

 

Про це він сказав у інтерв'ю виданню LB.ua, відповідаючи на питання про те, чи "Самопоміч" бачить перспективу висунення єдиного кандидата від демократичних сил на противагу Петру Порошенку.

 

"Мені не подобається оце “проти”. Не подобається поняття “демократичні”. Є політичний бомонд, який на 99% контрольований українським олігархатом. Напевно, вони будуть домовлятися і якісь будуть розписувати пасьянси. Ми в тих пасьянсах участі не братимемо. “Самопоміч” братиме активу участь в президентській виборчій компанії і у виборах до ВР в 2019 році. Крапка", – сказав Садовий, додавши, що партія "висуватиме свого кандидата".

 

Водночас, відповідаючи на питання про те, що тим кандидатом напевне ж буде сам Андрій Садовий, бурмистер Львова сказав, що "це партія вирішуватиме".

 

"Я не хочу говорити те, що не є в мене на серці. Питання про президентство я чую останнім часом достатньо часто. Відповідь даю просту: “Давайте не забігати наперед”. За два роки багато чого зміниться в нашій країні. Говорити про свої плани – некоректно. Бути президентом – це є відповідальність. Це як сидіти на електричному стільці", – прокоментував Садовий.

 

Відповідаючи на питання про те, що треба зробити Петрові Порошенкові для переобрання на другий термін, Андрій Садовий сказав: "Стати святим".

 

"Я голосував за Порошенка, коли він йшов на перші вибори. Знаючи його дуже давно, думав, що він поміняється. Але він чомусь не захотів. Посада Президента дає таку можливість, тому що ти відповідальний перед країною, перед народом, перед нацією. Це зовсім інший виклик. Але для цього треба бути сильним. Мужнім. Віддати своє життя. Згоріти, як свічка. А він – бізнесмен. Він прораховує ходи. Це та посада, де дуже важко прорахувати ходи. Треба просто вірити в українців, в здатність України бути успішною. І просто кожного дня робити свою роботу", – вважає Садовий.

 

Коментуючи президентство Порошенка, голова Львова додав, що кожен із попередніх Президентів усе ж докладався до державних справ. "Розумієте, з часом все набагато краще видно. Згадайте Кучму і час, коли він перестав бути президентом. Що він пережив? Як сьогодні на нього дивляться. Згадайте Ющенка", – сказав лідер "Самопомочі".

 

При цім до "державницького" періоду Андрій Садовий зарахував і початок каденції Віктора Януковича. "Я знайомий з усіма п’ятьма [президентами]. І кожен з них – чи Кравчук, чи Кучма, чи Ющенко – вони творили. Частину себе віддали для держави. І в цьому їхній великий плюс. Навіть Янукович. Перших два роки це був один Янукович, а потім став трагедією для держави", – ствердив Андрій Садовий.

 

Міський голова Львова вважає, що "Петро Олексійович повинен сам для себе зрозуміти, хто він є", і розкритикував президента за рису опікуватися багатьма справами одночасно, не довіряючи справ підлеглим.

 

"Мені це боляче, розумієте? Такий шанс. Стільки людей загинуло. Чому? Чому ти цього не робиш?" – риторично спитався Садовий.

 

18.10.2017