Вищий госпсуд повернув у комунальну власність одне приміщення, вкрадене за схемою «афери століття».

 

Вищий господарський суд України повернув у комунальну власність нежитлове приміщення площею 104,6 кв. м на вулиці Старознесенській, 194 у Львові, ідеться в постанові суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пишуть Наші гроші.

 

Приміщення було у переліку незаконно відчужених за «аферою століття».

 

З постанови Вищого госпсуду випливає, що кількість осіб, задіяних у шахрайській схемі, є більшою, ніж про це повідомлялось раніше. Або ж до списку «афери століття» додали інші, раніше втрачені приміщення.

 

Як повідомляв Z, у листопаді минулого року спеціалісти управління комунальної власності ЛМР виявили, що десятки комунальних приміщень Львова, розташовані переважно у середмісті, перереєстровані на приватних осіб – львівських підприємиць Ірину Сандул та Людмилу Малькову.

 

Після відкриття кримінального провадження на частину приміщень наклали арешт, зокрема і на те, що на вулиці Старознесенській.

 

Згідно з матеріалами справи, на нього претендувало ТОВ «Любава Шанс», яке і подало касаційну скаргу до Вищого господарського суду України. Кінцевими бенефіціарними власниками товариства зазначені Зоряна Єзерська та Оксана Матіяш, остання також є директором фірми. Тобто ці люди раніше не фігурували серед тих, хто привласнював комунальне майно.

 

Юристам Львівської міськради вдалося довести і змову, і незаконне вилучення майна. В результаті суд визнав ТОВ «Любава Шанс» недобросовісним набувачем майна. Крім того, суд відзначив, що «процес вибуття спірного нерухомого майна з володіння територіальної громади міста Львова відбувався з порушенням вимог законодавства».

18.10.2017