Ще одне приміщення зі списку «Афери століття» повернеться в комунальну власність.

 

Приміщення площею майже 240 кв. м за адресою вулиця Зелена 202, яке Львів втратив внаслідок «Афери століття», буде повернуто у власність міста, повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

 

«Так, прокуратура в інтересах держави здійснила вступ у розгляд Сихівським районним судом м. Львова цивільної справи за позовом Львівської міської ради трьох фігурантів та інших осіб про скасування державної реєстрації права власності та витребування майна з чужого незаконного володіння.

 

Постановою апеляційного суду цьогоріч, 5 липня, апеляційну скаргу однієї із зловмисниць залишено без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

 

Відтак апеляційний суд погодився з доводами прокурора та міської ради про те, що відповідачі незаконно, всупереч ст.ст. 316–319 Цивільного кодексу України, володіють вищевказаним приміщенням.

 

Таким чином, об'єкт площею майже 240 кв. м, який Львів втратив внаслідок так званої «Афери століття», буде повернуто у власність міста», – ідеться в повідомленні.

 

У листопаді 2016 року управління комунальної власності ЛМР виявило, що десятки комунальних приміщень були незаконно відчужені за період 2015–2017 років. З них 22 об’єкти зареєстровані за групою Малькова-Сандул. Решта 11 об’єктів вибули в процесі дій інших осіб.

 

З того часу Львівській міськраді вже вдалося відсудити кілька незаконно виведених із комунальної власності приміщень: на вул. Старознесенській, 194 площею 104,6 кв. м, на вул. Замковій, 9 площею 175,7 кв. м і на вулиці Дрогобича, 4 площею 313,8 кв. м.

10.07.2018