Український посол назвав "доброю новиною" перемогу Курца на виборах.

 

Посол України в Австрії Олександр Щерба заявив, що перемога на виборах в Австрії Народної партії 31-річного міністра закордонних справ Себастьяна Курца є доброю новиною для України.

 

Про це Щерба сказав у коментарі LB.ua.

 

"Прихід Курца на пост канцлера – це добра новина для України. Він знає нашу проблематику, неодноразово відвідував Україну, зокрема лінію розмежування", – сказав український дипломат.

 

Пан Щерба передбачає нелегку "коаліціаду". "Схоже, що партія Курца втомилася від великої коаліції із Соціал-демократами і бачить майбутнього партнера в правих популістах з "Партії свободи". Якщо це так, то питання полягатиме в тому, як будуть розподілені міністерства. У будь-якому разі, можна виходити з того, що коаліційні перемовини триватимуть довго", – вважає Щерба.

 

"Особисто я радикальних змін у зовнішній політиці Австрії не очікую. Але для остаточних висновків потрібно подивитися на формування уряду і його перші кроки", – додав посол.

 

Між тим, Президент України Петро Порошенко вже привітав Народну партію з перемогою. Голова держави зазначив, що Себастіан Курц "добре знає українську тему".

 

"Це також перемога переконаного європейця, який знає важливість консолідованого ЄС для миру на континенті", – прокоментував Президент на своїй сторінці у facebook.

 

16.10.2017