Касько буде адвокатом компанії, яку НАБУ запідозрила в махінаціях.

 

Колишній заступник генерального прокурора, кандидат на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Касько дав згоду на захист інтересів компанії "Трейд Коммодіті", що є фіґурантом справи про зловживання в Міністерстві обороні, за котрою затримували заступника міністра та керівника одного з департаментів МОУ. Задля цього Касько вийшов зі складу членів правління антикорупційної організації Transparency International Україна.

 

Інформацію про складення повноважень Каськом поширила прес-служба Transparency International.

 

"Незважаючи на те, що загальносвітовою практикою ототожнення адвоката з його клієнтом є неприпустимим, в Україні існують та будуть продовжуватися спроби висвітлити роботу сторони захисту у цих справах як конфлікт інтересів між професійною діяльністю адвоката та громадською активністю, наразі як члена правління представництва глобальної антикорупційної мережі", – прокоментували в організації.

 

"Стандартами верховенства права розвинутих країн якісний адвокатський захист гарантований будь-кому, зокрема і особам, підозрюваним у корупційних діях", – зазначив голова правління Transparency International Україна Андрій Марусов.

 

Нагадаємо, минулого тижня детективи НАБУ затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського та директора департаменту держзакупівель і матеріального забезпечення МОУ Володимира Гулєвича за підозрою в організації "відкатів" на закупівлі палива для армії. 

 

Згідно з інформацією НАБУ, чиновники Міноборони завдали Україні збитків майже на 150 мільйонів гривень.

 

Компанія, в котрої закуповували паливо за завищеною ціною, називається "Трейд Коммодіті". Зі слів народного депутата Мустафи Найєма, вона має стосунок до депутата від БПП Олександра Грановського.

 

У четвер Солом'янський суд присудив Павловському та Гулєвичу запобіжний захід у формі домашнього арешту. 

 

У 2014–2016 роках Віталій Касько працював заступником генерального прокурора. В лютому 2016 року оголосив про свою відставку, заявивши про тиск з боку тодішнього генерального прокурора Віктора Шокіна й поскаржившись на перепони слідству у справі про "діамантових прокурорів". Згодом брав участь у конкурсі на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – але, попри підтримку низки громадських середовищ та західних політиків, не зміг вийти до фіналу.

 

16.10.2017