В УКУ відкрився Центр розвитку громадського здоров’я.

 

В Українському католицькому університеті 11 жовтня відкрили Центр розвитку громадського здоров’я, що пропонує найсучасніші практики здорового способу життя та готуватиме фахівців у цій сфері, інформує прес-центр УКУ.

 

Центр діятиме на базі факультету наук про здоров’я і співпрацюватиме як зі структурними підрозділами УКУ, так і з державними, регіональними та місцевими організаціями.

 

«В Україні малорозвинений напрям громадського здоров’я – сьогодні Центр громадського здоров’я діє тільки у Києві при МОЗ. За кордоном сфера громадського здоров’я – це надзвичайно популярний і розвинутий науковий та практичний напрям діяльності, який потребує підготовки відповідних фахівців. Вивчивши закордонний досвід, запозичуючи найкращі практики, ми вирішили підсилити сферу громадського здоров’я в Україні і створити такий Центр, який буде частиною факультету наук про здоров’я. Згодом він зможе перерости в Школу громадського здоров’я, яка пропонуватиме магістерські програми відповідно до світового досвіду», – розповідає декан факультету наук про здоров’я Світлана Стельмах.

 

Центр працюватиме за чотирма напрямами: проведення міждисциплінарних наукових досліджень у сфері громадського здоров’я; ведення просвітницької діяльності і промоція здорового способу життя (організація лекцій про здорове харчування, фізичне тренування); провадження освітньої діяльності та здійснення експертизи.

 

Один з напрямів роботи Центру – це організація навчальних заходів щодо здорового харчування, фізичної активності, превенції хвороб, подолання шкідливих наслідків впливу довкілля, чинників ризику, які впливають на виникнення тих чи інших хвороб. Це буде інформація, яку кожен зможе застосувати у повсякденному житті.

 

Стратегію розвитку Центру формуватиме дорадча рада із українських та закордонних експертів у сфері громадського здоров’я.

13.10.2017