Полторак вступився за свого заступника, затриманого детективами НАБУ.

 

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що вважає заступника міністра Ігоря Павловського, якого затримали напередодні детективи НАБУ, професіоналом. Водночас Полторак наголосив, що коли суд доведе причетність чиновника до злочину, він має відповісти перед законом.

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Генерал Павловський виконував свої обов'язки з першого дня агресії, виконував їх досить високопрофесійно. Він був керівником АТО-Маріуполь під час активних бойових дій там. Але якщо він причетний до злочину, він повинен за це відповісти", – сказав Полторак.

 

Міністр попросив громадськість зважати на фактор презумпції невинуватості. "Хочу звернутися до всіх громадян України, якщо ми хочемо побудувати цивілізоване суспільство... Не треба звинувачувати людей всіх – не лише Павловського – до рішення суду і не вішати на них ярлики з тим, що він – злочинець", – закликав міністр.

 

Полторак зазначив, що бігти Павловському "нікуди", адже в Росії щодо нього відкрили три кримінальні справи в той період, коли він керував сектором "М" у зоні проведення АТО.

 

Міністр вважає, що розслідування не може затягуватися і мусить бути об'єктивним.

 

Голова Міноборони зізнався, що вважає затримання свого заступника одним з найнеприємніших випадків для себе.

 

Відповідаючи на запитання, чи готовий він подати у відставку, якщо суд доведе провину Павловського, Полторак заявив: "Я готовий до цього у будь-який час".

 

Нагадаємо, у середу детективи НАБУ затримали заступника міністра оборони України і директора департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони за підозрою в причетності до розтрати понад 149 млн грн державних коштів при закупівлі палива для оборонного відомства.

 

12.10.2017