Порошенко заповзявся "відрубати руки" корупціонерам із Міноборони.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що він підтримує покарання корупціонерів з Міністерства оборони і не має наміру захищати армійських чиновників, причетних до крадіжки військового майна.

 

Про це верховний головнокомандувач заявив під час відвідин гуртожитків Збройних сил у Києві в четвер, інформує телеканал "112 Україна". Нагадаємо, напередодні детективи НАБУ затримали заступника міністра оборони та начальника "тилового" департаменту з підозрою в наживі на закупівлях пального.

 

"Позиція перша – нікому не дозволю красти в армії. Тим, хто буде красти в армії, – відрубаю руки. Це позиція Президента. Армія – це предмет моєї персональної турботи, армія є одним із наших очевидних досягнень за три роки, – це було зроблено моїми зусиллями, зусиллями міністра оборони, зусиллями Міністерства оборони, керівництва Генштабу, волонтерів і волонтерського десанту, коли він був висаджений у найбільш важкі часи в 2014 році для того, щоб не допустити корупції", – сказав Порошенко.

 

Президент схвально відгукнувся про те, що інформацію про порушення в Міноборони не використовували в політичницях цілях, а відразу передали до правоохоронців. "Позиція друга – я вітаю, коли будь-яка підозра щодо корупції передається в правоохоронні органи. Незалежно, НАБУ, САП, ГПУ, СБУ, там, де по підслідності – Нацполіція, будь-хто, – замість того, щоб бігати по телеекранах, замість того, щоб робити політиканство, єдине, що я чекаю – негайна передача до правоохоронних органів включно із НАБУ. Це правильна громадянська позиція", – додав голова держави.

 

Він наголосив, що розслідування треба провести у найкоротші терміни, представити суспільству і передати до суду. "Будь-яке затягування, коли справи ведуться із розслідуванням три-чотири роки, є неприйнятними. Це руйнує логіку боротьби з корупцією", – заявив Порошенко.

 

12.10.2017