СБУ проводить обшуки у представників «Автономного опору».

 

Сьогодні, 12 жовтня, вранці оперативники управління Служби безпеки України у Львівській області прийшли з обшуком до квартири у будинку на вул. Копистинського, 11а, де проживають представники «Автономного опору», передає Zaxid.net з посиланням на учасницю організації Анну Іванцик.

 

За словами Анни Іванцик, працівники СБУ прийшли близько 07:10. Слідчі дії тривали кілька годин поспіль.

 

Обшуки також проводять на квартирах інших активістів – Максима Осадчука, Ярини Волошин, Антона Парамбуля та на вул. Залізничній, 20.

 

Керівник управління СБУ у Львівській області Олександр Ткачук підтвердив проведення обшуків в активістів однієї з організацій, проте ані назви, ані прізвищ не розкрив, посилаючись на заборону слідчого.

 

За словами Олександра Ткачука, працівники СБУ отримали інформацію про те, що люди, в яких проводять обшуки, організовують різні акції, що їх фінансування здійснюється з Російської Федерації. Саме цю інформацію перевіряє СБУ.

 

Слідчі дії, за словами Олександра Ткачука, відбуваються у межах кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

12.10.2017