Американські сенатори вимагають від Трампа активізувати антиросійські санкції.

Адміністрацію американського президента звинувачують у нерішучості.

 

 

Двоє авторитетних сенаторів США – демократ з Меріленду Бен Кардін, котрий є співголовою Комісії сенату США з безпеки і співробітництва в Європі, і республіканець з Арізони Джон Маккейн, який очолює Комітету Сенату з питань збройних сил – опублікували в середу, 11 жовтня, спільну заяву, звернену до Дональда Трампа і його адміністрації. У документі вказується на те, що минуло вже десять днів з першого жовтня, коли для Білого дому закінчився термін, за який він повинен був заявити про застосування санкцій проти оборонного сектора і розвідувальних служб Росії.

 

Ця вимога була закріплена в «Законі про протистояння противникам Америки шляхом санкцій», головними авторами якого і є сенатори Кардін і Маккейн.«Зволікання ставить під сумнів прихильність адміністрації Трампа до білля про санкції, який набув сили закону понад два місяці тому, після багатомісячних громадських дебатів і суперечок в Конгресі. У адміністрації було достатньо часу подбати про це», — сказано в заяві, яку цитує видання The Hill.

 

Також сенатори висловили невдоволення відсутністю «ознак того, що докладаються значні дипломатичні зусилля, спрямовані на залучення наших союзників в Європі, і що ми гідно утримуємо лідерство в зусиллях зі збільшення тиску на Москву». Кардін і Маккейн нагадали Трампові і його адміністрації: «Наміри Конгресу були чіткими, що засвідчила підтримка законопроекту переважною двопартійною більшістю».

12.10.2017