Церкву Воздвиження Чесного Хреста відреставрують.

 

Учора, 10 жовтня, під час засідання сесії Львівської обласної ради ухвалено рішення про реставрацію старовинної дерев’яної церкви Воздвиження Чесного Хреста у Дрогобичі і ще трьох пам’яток культурної спадщини в області, передає ЗіК.

 

За словами обранця від Дрогобиччини Михайла Задорожного, питання щодо дрогобицької пам’ятки дерев’яної сакральної архітектури вже не перший раз обговорювали в обласній раді. Цього разу на депутатську комісію департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА скерував пропозицію не виділяти кошти на реставрацію дрогобицької святині, але депутати її не підтримали.

 

Ще минулого року почалася робота над створенням проектно-кошторисної документації для початку реставраційних робіт.

 

«Боротьба за реставрацію церкви Чесного Хреста триває, і маю велику надію, що відновлювальні роботи все-таки розпочнуться цього року», – сказав Михайло Задорожний.

 

Також відреставрують дерев’яну церкву Святого Михаїла у селі Ісаї Турківського району, храм Різдва Пресвятої Богородиці у смт Щирець Пустомитівського району та монастирський храм з дзвіницею в смт Підкамінь Бродівського району.

11.10.2017