На місці зникнення українських прикордонників виявили засідки.

 

Російська сторона не надала інформації про обставини потрапляння українських прикордонників із Сумського загону до рук російських ФСБшників.

 

Про це заявив помічник голови ДПСУ Олег Слободян, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Прикордонно-представницька зустріч на лінії кордону з приводу того, як двоє українських прикордонників Сумського загону потрапили до рук російських ФСБшників, завершилася нічим", – зазначив Слободян.

 

З його слів, російський прикордонник, котрий прийшов на зустріч, заявив, що він не є уповноваженим відповідати на запитання, та вручив російську версію протоколу про зустріч. Документ – формально-сухий та не містить жодних відповідей на питання, які цікавлять українську сторону. Українські прикордонники письмово висловили своє заперечення через порушення російською прикордонної службою протокольних домовленостей та "відверто цинічною позицією".

 

Згідно з неофіційною інформацією, українських прикордонників схопили силою. Про це може свідчити і перелік обвинувачень, котрі інкримінують слубовцям ДПСУ. "По-перше, згідно з оперативною інформацією, в РФ стосовно українських прикордонників вже відбувся суд. При цьому розгляд відбувався за двома статтями: щодо незаконного перетину кордону та злісної непокори працівникам правоохоронного органу. Рішення суду – утримання 2 місяці під вартою", – повідомив Слободян.

 

У ДПСУ вважають, що саме через сліди фізичного впливу чоловіків і не показують українським службам. "Швидше за все, що на офіцерів чиниться психологічний тиск, і не виключено, що у них на тілі є видимі ознаки фізичної боротьби на кордоні", – зазначив представник ДПСУ.

 

Окрім того, під час огляду лінії кордону у місці ймовірної "зустрічі" українських прикордонників виявили сліди розташування двох груп, котрі, найімовірніше, і захоплювали наших офіцерів.

 

Двоє офіцерів прикордонної служби "Зноб-Новгородське" Сумського прикордонного загону зникли 3 жовтня, коли здійснювали моніторинг ділянки державного кордону.

 

10.10.2017