Через протести у Польщі сповільнився рух автівок через кордон.

 

Сьогодні, 3 лютого, у пунктах пропуску на кордоні з Польщею на Львівщині збільшилася кількість транспорту. Крім того, спостерігається уповільнення пропуску вантажівок в обох напрямках. Причиною є протести на території Польщі. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

 

За словами представників польської прикордонної варти, сьогодні на під’їзних дорогах до пунктів пропуску «Корчова – Краковець», «Медика – Шегині», «Хребене – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин» заплановано проведення акцій протесту мешканцями прилеглих до кордону населених пунктів Польщі. 

 

«Станом на сьогодні пропускні операції у пунктах пропуску "Корчова – Краковець" та "Медика – Шегині" здійснюються ритмічно, пункти пропуску функціонують у звичайному режимі», – йдеться в повідомленні.

 

Відтак у пункті пропуску «Хребене – Рава-Руська» зберігається збільшення кількості вантажівок, які очікують на виїзд до Польщі. Також прикордонники зазначили, що у пункті пропуску «Дорогуськ – Ягодин» відбувається сповільнення пропуску транспорту в обох напрямках. Проте черга перед пунктом пропуску суттєво не збільшилась.

 

Про можливі затримки у перетині українсько-польського кордону через заплановані акції протесту попереджали ще вчора. Як повідомило видання AgroPolska, протестують фермери. Причина в тому, що українське зерно нібито обвалило внутрішні ціни в Польщі, і вони змушені працювати собі у збиток.

03.02.2023