FIFA-2018. Хорватія позбавила Україну мороки з російським чемпіонатом.

 

Національна збірна України з футболу програла Хорватії у завершальному матчі групового раунду відбіркового турніру на чемпіонат світу в Росії 2018 року – 0:2. Набравши 17 пунктів, дружина Андрія Шевченка завершила змагання в групі I на третій сходинці. 

 

Перший гол Крамаріча

 

Збірна Хорватії перемогла на переповненому НСК "Олімпійський" у Києві завдяки двом голам Андрея Крамаріча у другому таймі. Для оформлення переможного рахунку хорватам знадобилося 8 хвилин: перший гол був на 62-й хвилині, другий – на 70-й.

 

У першому таймі збірна України виглядала вельми пристойно й мала не одну нагоду забити гол. У другому таймі гра вирівнялася, а після першого пропущеного м'яча вже нічого не ліпилося.

 

Збірна Хорватії на правах другого місця продовжить боротьбу у стадії плей-оф. Натомість лідер групи, Ісландія, кваліфікувалася на російський мундіаль напряму.

 

 

Головний тренер української команди Андрій Шевченко заявив, що його хлопцям забракло досвіду та кондицій. "У другому таймі нам не вистачило сил – вони підняли темп і почали пресингувати. Думаю, що у першому таймі ми мусили вигравати. У другому таймі рівень команд дав про себе знати. У нас зразу з’явилися проблеми. Я говорю про мобілізацію класних гравців у суперника. У них дуже багато високоякісних гравців. Їм вистачило одного шансу для того, щоб вийти вперед. У нас є проблеми на певних позиціях, це далося взнаки у другому таймі, коли хорвати підняли ритм гри, а ми почали частіше помилятися. Десь ми втратили позиції, пропустили перший гол", – заявив Шевченко після матчу. 

 

10.10.2017