Волинські шахтарі перекрили трасу на кордоні.

 

Шахтарі з Нововолинська перекрили міжнародну трасу М07 неподалік від пункту прикордонного перетину "Ягодин", вимагаючи виплатити заборгованість за липень та серпень.

 

Про це повідомляє видання Буг.

 

 

Як розповів голова Незалежної профспілки шахти №9 “Нововолинська” Василь Гура, протест наразі планують як одноденний. Чи продовжать акцію протесту гірники завтра – ще не відомо.

 

Блокування дороги викликало обурення у водіїв вантажівок, були конфлікти.

 

Згідно з інформацією Державної прикордонної служби, протест розпочався об 11:30. Блокування проводять на відстані двох кілометрів від пункту пропуску в районі поселення Старовойтове. Правоохоронці нарахували на місці 70 учасників акції.

 

Як підрахував начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький, одна година страйку обходиться державі в 1 млн грн.

 

"Вимоги гірників вважаю зрозумілими і справедливими. Юридичну оцінку їхнім діям нехай дають правоохоронці. Але як начальник Волинської митниці, у структурі якої пост "Ягодин" є бюджетоформуючим, хочу звернути увагу політиків та профспілкових діячів вугільної галузі, що за підсумками 9 місяців цього року середньоденний показник надходжень державного бюджету від роботи митниці склав 26,7 млн грн. Тобто годинне блокування руху товарів трасою коштує державній скарбниці більше мільйона гривень. Нелогічно продукувати збитки, якщо претендуєш на доходи", – написав Кривіцький на своїй сторінці у Facebook.

 

09.10.2017