ОДА звернеться до правоохоронних органів через провалля поблизу Трускавця.

 

Влада Львівщини звернеться до правоохоронців через завдання збитків державі приватним підприємством «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал"», де на руднику №2 утворилося величезне провалля, що пошкодило дорогу, водогін та електромережі, повідомила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, передає ЗіК.

 

«Ми сьогодні називаємо цифри: водогін обійдеться у 100 мільйонів, дорога – 100 мільйонів, я мовчу про те, що ще є лінії електропередач. То, напевно, варто поставити питання, що державі завдано шкоди, і хай підприємство за це відповідає», – заявила Ірина Гримак.

 

За словами чиновниці, відповідне звернення у правоохоронні органи буде направлене незабаром.

 

Водночас начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич заявив, що підприємство не дотримувалося норм та не здійснювало природоохоронних заходів, натомість через суд домоглося заборони проведення інспекторами перевірки.

 

Як повідомляв Z, 30 вересня поблизу Трускавця в зоні рудника №2 утворилося провалля. Величезна яма виникла за 300 метрів від дороги та 1 км від найближчої будівлі. За висновками науковців, обвал спровокував землетрус потужністю 0,8 бала; втім, причиною просідання земної поверхні було невиконання заходів консервації рудника №2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал"».

09.10.2017