FIFA-2018: Збірна України обіграла Косово – 2:0.

 

Національна збірна команда України обіграла команду Косова у гостьовому матчі відбіркового циклу Чемпіонату світу 2018 року – 2:0. Перемогу принесли: автогол Пачаради (60 хвилина) та м'яч Ярмоленка (87 хв.).

 

У перші 45 хвилин поєдинку головна загроза воротам господарів надходила від Євгена Коноплянки, який двічі турбував Саміра Уйкані. На 22-й хвилині наш вінґер влучив у стійку – на жаль, Артем Кравець, до якого відскочив м’яч, не зумів відправити ґаву в ціль. Перед цим непогано відкривався під удар Денис Гармаш, "пострілові" котрого у вирішальний момент забракло сили. Вже наприкінці тайму "стріляв" з правої Андрій Ярмоленко. 

 

У другому таймі тиск на ворота косоварів посилився – Андрій Шевченко випустив на поле свіжоспеченого українця, дебютанта Марлоса, який значно додав конструктиву в грі українців. Серія атак на воротарське обійстя Уйкані врешті завершилася взяттям воріт: на 60-й хвилині Микола Матвієнко виконав навісну передачу з лівого флангу, а захисник Леарт Пачарада ударом головою зрізав м’яч у власні ворота. Ще за шість хвилин мусив подвоювати рахунок Гармаш, але Денису бракувало влучності "на другому поверсі".

 

Після цього команда Альберта Буньякі спробувала перевести гру на половину поля українців, і на якийсь відрізок часу навіть змогла це зробити. Втім, під кінець гри українці забили вдруге і остаточно "заспокоїли" косоварів: Ярмоленко з кількох метрів вгатив м'яча у сітку після навісної передачі Олександра Караваєва з правого флангу та скидки Гармаша.

 

У понеділок Україна гратиме останній матч групового раунду проти Хорватії. У двох команд – по 17 пунктів і рівні шанси грати в плей-оф за право кваліфікуватися на чемпіонат світу до Росії.

 

07.10.2017