Кремль розкритикував проект закону про реінтеґрацію Донбасу.

 

Прес-секретар президента Росії Дмітрій Пєсков заявив, що формулювання українського законопроекту про реінтеґрацію Донбасу для Росії не є прийнятними.

 

Про це повідомляє аґенція ria.ru.

 

"Цей закон (проект закону "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях", схвалений Верховною Радою у першому читанні, – Z) – він має, наскільки ми розуміємо і наскільки володіємо інформацією про цей наразі ще законопроект, – він має вельми декларативний характер", – зазначив Пєсков.

 

Водночас, речник Владіміра Путіна наголосив, що низка формулювань проекту є для Москви неприйнятними. "Туди входить стаття, де Російську Федерацію названо аґресором. І також там нема жодної згадки про мінські домовленості", – обурився речник президента РФ.

 

На погляд Дмітрія Пєскова, значно важливішим є другий проект (законопроект "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей", котрий передбачає пролонґацію ще на один рік закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО", був схвалений в остаточній редакції на засіданні ВР у п'ятницю, – Z). "Там, адже, є ще один законопроект, котрий уже йде в руслі продовження "особливого статусу Донбасу". Ото вже важливий законопроект. Бо збігання терміну дії попереднього закону про "особливий статус", звісно, спричиняло серед усіх стурбованість".

 

06.10.2017