СБУ пропонує заборонити чиновникам поїздки до Росії.

 

Служба безпеки України ініціювала схвалення закону, котрий заборонив би чиновникам відвідувати Росію.

 

Про це повідомила прес-служба СБУ.

 

Так, спецслужба пропонує доповнити статтю 6 закону "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" пунктом, котрий наклав би заборону відвідувати РФ особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування – "до закінчення збройної агресії проти України".

 

Окрім того, СБУ пропонує доповнити Кримінальний кодекс статтею 332-2, котра передбачала би відповідальність за відвідання Росії особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Так, за візит до РФ "з метою заподіяння шкоди інтересам України" СБУ пропонує встановити відповідальність – обмеження волі (або й позбавлення волі) на строк до трьох років, а за ті самі дії, вчинені повторно або у змові, – від 3 до 6 років позбавлення волі.

 

Згідно з повідомленням СБУ, ініціатором законопроекту виступив голова спецслужби Василь Грицак. "Служба безпеки України послідовно розробляє пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства, спрямовані на ефективну протидію розв’язаній Кремлем «гібридній війні» проти нашої країни", – прокоментували у відомстві.

 

Служба безпеки закликала до публічного обговорення пропоноваих норм.

 

06.10.2017