Курт Волкер похвалив Україну за "складні кроки до миру".

 

Спеціальний представник Державного департаменту США щодо України Курт Волкер привітав пролонґацію закону про особливості міцевого самоврядування в ОРДЛО та схвалення у першому читанні законопроекту щодо відновлення суверенітету над Донбасом.

 

Про це він написав на своїй сторінці у twitter

 

"Продовження спеціального статусу засвідчує, що Україна робить складні кроки для миру. Сподіваюся, тепер Росія почне діяти, щоби настав мир – час завершити конфлікт", – прокоментував Волкер. 

 

Слід додати, завтра спецпредставник Держдепартаменту США відбуде переговори із помічником президента РФ Владиславом Сурковим у Бєлґраді. Сторони обговорять те, в який спосіб прискорити імплементацію "Мінська" і відновити територіальну цілісність України. У МЗС України заявили, що схвалюють зусилля Волкера.

 

"Українська сторона була попередньо поінформована і про дату зустрічі, і про питання, які там будуть обговорювати. Важливо, що американські партнери перебувають з нами в дуже тісному контакті, ми узгоджуємо з ними ключові моменти, і з тієї кількості зустрічей, яку Курт Волкер провів із керівництвом України, з міністром закордонних справ, ми побачили, що ми говоримо однією мовою. І для нас підтримка Сполученими Штатами мінського процесу, нормандського процесу і взагалі процесу протидії російській агресії надзвичайно важлива", – сказав керівник політичного департаменту МЗС Олексій Макеєв у коментарі Радіо Свобода

 

06.10.2017