У парламенті палала піротехніка – Парубій закрив засідання.

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закрив п'ятничне засідання парламенту.

 

Згідно з повідомленням УНІАН, між 11:00 та 12:00 було передбачено "годину запитань до уряду". Водночас, орієнтовно до 11:30 депутати розглядали проекти постанов, а відтак Парубій взяв слово і попросив пробачення у тих кількох представників уряду, які вже перебували в сесійній залі.

 

“На жаль, технічно в залі неймовірно складно працювати. Я хочу повідомити, що згідно зі ст. 51 Регламенту і з технічних обставин я змушений зараз закрити ранкове засідання Верховної Ради України”, – сказав спікер.

 

Перед тим у парламенті розглядали президентські законопроекти про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях, а також про пролонґацію "особливого статусу". В той момент до трибуни кинули "димову шашку", відтак сесійну залу заполонив дим і їдкий запах.

 

Відповідальність за запалювання піротехніки взяв на себе "свободівець" Юрій Левченко.

 

 “Щоб не було ніяких спекуляцій, щоб нікого не звинувачували, я заявляю офіційно з трибуни Верховної Ради і беру на себе відповідальність: ту шашку димову запалив я. І я вважаю, що я зробив правильно, тому що я б цей парламент спалив, щоб він не робив того, що він робить”, – заявив Левченко. Він додав, що має на увазі “антиконституційні речі”.

 

Натомість під стінами Верховної Ради, як повідомляє аґенція "Укрінформ", була бійка між представниками партії "Національний корпус" та правоохоронцями. Поліція затримала кількох учасників сутичок. Згодом активісти "Національного корпусу" заявили: їх затримали через те, що в одного із мітингувальників знайшли перцевий балончик, та невдовзі всіх відпустили.

 

06.10.2017