ВР схвалила президентський проект про деокупацію Донбасу в першому читанні.

 

Народні депутати підтримали у першому читанні президентський законопроект #7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

 

Як повідомляє "Укрінформ", таке рішення підтримало 233 народних депутатів.

 

Під час представлення законопроекту cекретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що документ чітко визначає Росію агресором.

 

"Головне – проект чітко і недвозначно визначає Російську Федерацію державою-агресором, а території окремих районів Донецької та Луганської областей – окупованими", – зазначив Турчинов.

 

Як свідчить "Українська правда", перш ніж поставити проект на голосування, спікер Андрій Парубій заявив, що з законопроекту було прибрано згадку про мінські домовленості, на чому наполягало багато депутатів.

 

А після голосування Парубій підкреслив, що таким чином Верховна Рада визнала, що Росія – це держава-агресор.

 

Уранці в президії між депутатами відбулася бійка.

 

Згідно з інформацією про підсумки голосування, опублікованими на сайті ВР, вирішальними стали голоси Радикальної партії: соратники Олега Ляшка дали на підтримку законопроекту 17 голосів. Також закон підтримали БПП, "Народний фронт", частина "Волі народу" і позафракційних.

 

06.10.2017