Великі банки заявляють про намір виїхати з Каталонії.

 

Водночас рейтинґові аґенції планують понизити кредитні рейтинги реґіону.

 

 

Один з найбільших каталонських банків Sabadell ухвалив рішення перенести головний офіс з бунтівного реґіону Іспанії – в місто Аліканте, що у Валенсії. Про це кредитний інститут повідомив увечері в четвер, 5 жовтня, після екстреного засідання свого правління.

 

Водночас керівництво його конкурента Caixabank оголосило про плани провести нараду на цю ж тему вже наступного дня, 6 жовтня, повідомила газета El Mundo. З покликом на обізнані джерела видання зазначає, що, орієнтуючись на ситуацію з Caixabank’ом, влада в Мадриді має намір видати розпорядження, яке полегшить виведення підприємств з Каталонії. Цей документ дозволить банкам чи іншим компаніям змінювати свою юридичну адресу, не скликаючи зборів акціонерів.

 

Через конфлікт навколо проведення в Каталонії референдуму про незалежність рейтинґові аґенції знижують рейтинґи регіону. У четвер увечері, 5 жовтня, аґенція Fitch повідомила, що має намір знизити кредитний рейтинґ Каталонії в зв'язку з «непередбачуваним розвитком подій» і можливим порушенням фінансових потоків до бунтівної провінції. На день раніше на можливість зниження рейтинґу Каталонії в найближчі три місяці вказала й інша міжнародна рейтингова аґенція – Standard & Poor's. Вона поставила рейтинґи Каталонії «B +/B» на перегляд (CreditWatch) з «негативним прогнозом».

06.10.2017