Кремль втручався не лише в президентські вибори у США.

Про це заявили представники комітету Сенату США з питань діяльності спецслужб.

 

                                                  Марк Воррен і Річард Барр

 

«Спроби росіян вчинити вплив на демократичні процеси за кордоном не обмежуються Америкою», – зазначив співголова сенатського комітету, демократ Марк Воррен (Mark Warren). За його словами, кремлівські гакери й боти спрямовували свою діяльність ще принаймні проти Франції, Нідерландів і Німеччини. А у самих США, окрім виборів федеральної влади, робилися спроби вплинути на голосування в 21 штаті.

 

«Росія використовувала соціальні мережі, аби чинити спрямований вплив. Проте їй не вдалося зманіпулювати результатами виборів», – заявив співголова комітету від Республіканської партії Річард Барр (Richard Burr).

 

Воррен закликав до кооперації компанії, котрі адмініструють соціальні мережі, наприклад Facebook. «Компанії усвідомлюють чимраз більше, що їхня діяльність повинна узгоджуватися з їхніми деклараціями», – цитує його слова видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Комітет Сенату США з питань діяльності спецслужб розслідує втручання Росії у вибори президента Сполучених Штатів 2016 року і ймовірну співпрацю з Кремлем членів тодішнього кандидата від республіканців Дональда Трампа. Комітет вже опитав понад сто причетних чи компетентних осіб й переглянув понад 100 тисяч документів. Лише цього місяця передбачено прослуховування наступних 25 свідків.

05.10.2017