Суд обрав запобіжний захід жінці, через яку на сальмонельоз захворіла 71 людина.

 

Франківський районний суд Львова обрав запобіжний захід для підприємиці, яку підозрюють у причетності до масового отруєння людей копченою рибою, повідомила речниця обласного управління Нацполіції Світлана Добровольська, передає Укрінформ.

 

«Для 48-річної жінки, підозрюваної у порушенні санітарних правил і норм під час виготовлення риби гарячого копчення, що нею отруїлись понад 70 людей, суд обрав запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт строком на шістдесяти діб»,  – зазначила Світлана Добровольська.

 

Жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Їй загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

 

Як повідомляв Z, 71 людина потрапила до лікарні з діагнозом «сальмонельоз» після того, як скуштувала копченої риби з ринку «Привокзальний». Продавчиня сама виготовляла продукт в гаражі з порушенням санітарних норм.

05.10.2017