Поляки навчать «Львівводоканал» шукати ґрантові кошти на очисні споруди.

 

Сьогодні, 5 жовтня, у Львові на Екологічному форумі підписано меморандум про співпрацю між Львівською міськрадою, ЛМКП «Львівводоканал» та Національним фондом охорони довкілля і водного господарства Республіки Польща під патронатом Міністерства екології та природних ресурсів України, інформує прес-служба Львівської міськради.

 

Співпраця полягатиме у розбудові і модернізації системи відведення та очищення стічних вод і залучення інвестицій у Львів.

 

Національний фонд Польщі допомагатиме готувати тендерну документацію на виконання багатоваріантної концепції розбудови та модернізації системи відведення і очищення стічних вод, писати грантові проекти. Меморандум передбачає також обмін досвідом та розроблення спільних проектів для залучення фондів із ЄС.

 

«У реконструкцію очисних споруд Варшави було інвестовано 500 млн євро. На реконструкцію очисних споруд Львова приблизно потрібно 200 млн євро. Україна таких грошей не має, і жоден кредитор-інвестор таких грошей не дасть. Це означає, що Львову потрібні шляхи пошуку різних інвесторів як джерел фінансування», – зазначили у «Львівводоканалі».

 

Очисні споруди Львова впливають на довкілля, оскільки забрудений Західний Буг впадає у Віслу та басейн Балтійського моря. Тому така співпраця сприятиме покращенню екологічної ситуації у двох країнах.

 

Фінансування проекту передбачає залучення ЄБРР, Європейського інвестиційного банку, Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), Німецького державного банку «Кредитна установа для відбудови» (KFW), а також національних екологічних фондів, внесків міста, власних коштів «Львівводоканалу».

05.10.2017