СММ ОБСЄ заявила про вбивство українськими військовиками цивільної особи.

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про те, що українські військовики завдали смертельного поранення цивільній особі в місті Щастя у Луганській області.

 

Про це йдеться у звіті СММ за 2 жовтня. Сам же інцидент трапився ще 6 вересня.

 

"Офіцер Збройних Сил України у підконтрольному урядові місті Старобільську (85 км на північ від Луганська) поінформував спостерігачів про те, що 6 вересня під час перетинання чоловіком мосту у Щасті його підстрелили. Раніше офіцер Збройних Сил України при Спільному центрі з контролю та координації (СЦКК) повідомив СММ, що 6 вересня військовослужбовці Збройних Сил України підстрелили чоловіка, який перетинав міст у Щасті. Зі слів медичного персоналу лікарні у Щасті, 6 вересня військовослужбовці Збройних Сил України доправили до них чоловіка, який помер від сильної крововтрати. Медпрацівники також додали, що чоловік мав три поранення у нижній частині тіла", – йдеться у повідомленні ОБСЄ.

 

У штабі проведення АТО не змогли надати детальної інформації про цей випадок, ствердивши, що ця подія стосується не війська, а "криміналу".

 

"Ми займаємось саме лінією розмежування та бойовою активністю, нашою та противника. Криміналом ми не займаємось. А коментувати заяву ОБСЄ я не можу. У нас інформації про цей випадок немає. Ніяких фактів порушення закону ми не приховуємо", – сказав речник АТО Анатолій Стельмах у коментарі "Українській правді".

 

05.10.2017