Комітети ВР розглядатимуть досі не оприлюднений закон про Донбас.

 

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони сьогодні розгляне давно анонсований законопроект про реінтеґрацію Донбасу.

 

Про це заявив секретар комітету, народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Іван Вінник в ефірі телеканалу "112-Україна".

 

"У нас два великих блоки питань: перше – Калинівка (вибухи на складі, – Z) і друге – це питання, яке називають назагал "реінтеґрація Донбасу". Сьогодні комітет розгляне законопроект Президента України про відновлення суверенітету та територіальної цілісності в окремих районах Донецької та Луганської областей. О 14:30 розпочинається засідання – приходьте, все побачите", – сказав Вінник.

 

"В сесійній залі, я думаю, буде доповідати щодо нього секретар РНБО Олександр Турчинов, на комітеті, якщо Адміністрація Президента не делегує людини, доповідати буду я", – додав Вінник.

 

Згодом під час спілкування з журналістами у Верховній Раді Іван Вінник поінформував, що Президент вноситиме до парламенту 2 законопроекти, які стосуються Донбасу. “Я можу підтвердити, що буде внесено два. Один – з питань нацбезпеки, а інший – щодо наших міжнародних відносин", – сказав Вінник, згідно з повідомленням аґенції УНІАН.

 

04.10.2017