Міністр фінансів заявив про тиск з боку Луценка.

 

Міністр фінансів України Олександр Данилюк назвав політичним тиском заяву Генерального прокурора Юрія Луценка про те, що пожежа на складах в Калинівці могла статися через недбалість Мінфіну у справі виділення коштів на охорону арсеналу.

 

Про це міністр сказав перед засіданням уряду в середу, повідомляє телеканал 112-Україна.

 

"Я вважаю, що це є спробою політичного тиску. Ми вчора як Міністерство фінансів оприлюднили всі цифри, як фінансувалися заклади. Ми зі свого боку всі запити Міноборони профінансували і зробили це вчасно. На мене тиснути під час бюджетного процесу – це не працює. Я думаю, що це треба вже зрозуміти. Я вважаю, що гроші на прокуратуру виділено адекватні", – заявив Данилюк.

 

Раніше Генпрокурор на брифінгу сказав, що прокуратура перевірить роль Міністерства фінансів України в причинах, які спричинили до пожежі на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області.

 

"Зараз ми бачимо службову недбалість відповідальних осіб Генерального штабу, так і перевіряємо аналогічну кваліфікацію при виділенні коштів на ці роботи, тому що, за попередніми даними, кошти надійшли тільки в серпні, в кінці серпня, що, відповідно, зробило неможливим серйозну охорону цих об'єктів", – сказав Юрій Луценко.

 

То вже не перший випад Генпрокуратури проти Данилюка. ГПУ ініціювала справу про незаконне збагачення з боку міністра. Юрій Луценко адресував листа до прем'єр-міністра з закликом до відставки Олександра Данилюка.

 

04.10.2017