Данилюк про "Приватбанк": Українцям треба хвилюватись.

 

Колишній секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Данилюк заявив, що головними причинами його відставки є спроба запобігти "неправильним рішенням в процесі "Приватбанку" і олігархічні впливи на Президента.

 

Про це Данилюк, один із поводирів Зеленського на ранньому етапі політичної кар'єри, сказав у інтерв'ю BBC News Україна.

 

 

"В мене є принципова позиція. І я вважаю, що на цей момент я не можу далі виконувати свої функції", – сказав екссекретар Радбезу.

 

З його слів, одна з головних проблем, яка стала причиною його відставки, – це ситуація з можливим скасуванням націоналізації "Приватбанку".

 

"Це одна з проблем. Сподіваюсь, що моє рішення буде сприяти тому, що ми уникнемо неправильних рішень в процесі "Приватбанку". Я думаю, що це було почуто як всередині України, так і зовні", – сподівається Данилюк.

 

Відповідаючи на питання про можливі наслідки ренаціоналізації й перспективи співпраці з МВФ, ексміністр фінансів сказав: "Це дуже небезпечне рішення, яке посилає сигнал, що олігархи тримають владу, вони впливають на державні інституції. І це також буде означати червоне світло для нашої взаємодії з МВФ".

 

Олександр Данилюк виступає проти компромісів у цьому питанні з колишніми власниками, про можливість яких нещодавно заявляв Ігор Коломойський. "Я не розумію, про який компроміс може йтися. Якщо вони включають в себе виплату якоїсь компенсації, тоді це називається не компроміс, тоді це називається здача інтересів", – сказав екссекретар РНБО.

 

Відповідаючи на запитання про те, чи українцям варто хвилюватися через відставку секретаря РНБО, Данилюк сказав: якщо справа з "Приватбанком" дійсно зверне не туди, куди треба, "то українцям треба хвилюватись".

 

03.10.2019