З початку року в області в ДТП загинули 149 людей.

 

Протягом року територіальні підрозділи ГУ Нацполіції Львівщини, за процесуального керівництва органів прокуратури області, розслідували 1563 кримінальних проваджень, розпочатих за фактами вчинення дорожньо-транспортних пригод, зокрема у вересні – 197, інформує прес-служб Прокуратури Львівщини.

 

Станом на 1 жовтня 220 ДТП скоєно з тяжкими наслідками (смерть або тяжке тілесне ушкодження), через які відкрито 212 кримінальних проваджень. Ще у 8-ми випадках ідеться про загибель кількох людей одночасно.

 

У цих дорожньо-транспортних пригодах загинули 149 людей.

 

«Упродовж року міськими і районними судами області постановлено 64 обвинувальні вироки у кримінальних провадженнях у ДТП з тяжкими наслідками (ч. 2 ст. 286 КК України), з них у 16 випадках осіб засуджено до реальної міри покарання, а у 48 – обвинувачених засуджено з умовним терміном відбування покарання.

 

Окрім цього, прокурори внесли 6 апеляційних скарг на вироки суду, у яких застосовано ст. 75 КК України (звільнення від відбування покарання з випробуванням). Прокуратура вимагала скасування таких вироків та призначення реальної міри покарання. За результатами цих апеляційних скарг 2 вже задоволено, 1 відхилено, а 3 ще перебувають на розгляді у суді», – розповіли у прокуратурі.

04.10.2017