Посол: Болгарія бачить потенціал у мовно-освітньому законі.

 

Посол Болгарії в Україні Красімір Мінчев заявив, що новий закон "Про освіту" відкриває можливості для дітей національних громад, котрі мешкають в Україні, добре опанувати як державну, так і рідну мову.

 

Про це Мінчев сказав під час зустрічі з міністром освіти і науки України Лілією Гриневич, повідомляє прес-служба МОН.

 

"Ми бачимо, що закон "Про освіту" дає нам нові можливості, аби наші діти добре володіли як українською, так і болгарською мовою", – сказав дипломат.

 

Він звернувся до міністра з пропозицією, аби разом з українською мовою поліпшити рівень навчання та викладання болгарської.

 

"З огляду на нові можливості, які відкриває реформа, ми хотіли б, щоб у школах нацменшин діти в результаті набували гідних знань з обох мов. Це і питання обсягу вивчення мови, і питання якості вчителів, і питання підходів та методів викладання, і питання підручників", – наголосив посол.

 

Натомість пані Гриневич зазначила, що обсяг вивчення рідної мови, а також перелік предметів, що нею вивчатимуть, затверджуватимуть індивідуально для кожної нацменшини на рівні постанови Кабміну.

 

"Я пропоную створити спільну робочу групу, яка працюватиме комплексно над навчальним планом для болгарської меншини, над створенням підручників, над питанням підвищення кваліфікації вчителів", – запропонувала міністр.

 

04.10.2017