Під час пожежі у хостелі загинуло п'ятеро осіб.

 

Вночі у Запоріжжі внаслідок пожежі в хостелі загинуло п'ятеро осіб.

 

Як повідомляє прес-служба ДСНС, під час пожежі люди опинилися у вогняній пастці: на вікнах номерів були решітки, а вихід через коридор унеможливило сильне задимлення.

 

По прибутті на місце пригоди рятувальники евакуювали із другого поверху, зрізавши ґрати й застосувавши висувну драбину, чотирьох осіб (зокрема 8-річну дівчинку).

 

В іншому приміщенні виявили чотири бездиханних тіла. Ще одна особа померла у кареті "швидкої допомоги".

 

Згідно з інформацією ДСНС, хостел почав роботу вкінці 2016 року, розташувавшись на другому поверсі у будівлі колишнього хлібозаводу. Заклад не перевірили на дотримання вимог пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту, а декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки до головного управління не надходила.

 

"Ускладнювало гасіння пожежі те, що приміщення будівлі перебуває під напругою 380V, а електрощитова для вимкнення розміщена в зоні горіння. Найближчий пожежний гідрант, розташований за 20 м від місця пожежі, був несправний (демонтований). Безперервну подачу води організували за допомогою підвезення з найближчого гідранта на відстані 300 м", – повідомили у ДСНС.

 

02.10.2017