Ґергарда Шрьодера обрано головою ради директорів «Роснефти».

На цій посаді екс-канцлер Німеччини заступив помічника президента Росії Андрія Білоусова.

 

 

Обрання Ґергарда Шрьодера (Gerhard Schröder) спершу членом, а потім і головою «Роснефти» відбулося в п'ятницю, 29 вересня, на позачергових зборах акціонерів, які пройшли в Санкт-Петербурзі. Окрім Шрьодера, котрий, нагадаємо, є також головою комітету акціонерів компанії Nord Stream AG, до ради директорів було також обрано міністра енергетики Росії Олександра Новака. Таким чином цей орган розширився з дев’яти до 11 членів – повідомило видання Spiegel Online.

 

«З урахуванням наявності на території Німеччини ключових нафтопереробних активів і відкриття німецького офісу, входження пана Шрьодера як незалежного директора до складу ради директорів, безумовно, сприятиме розвитку міжнародного бізнесу компанії, нарощуванню її присутності в Європі, вибудовуванню конструктивних відносин із західними партнерами і посиленню позицій не тільки "Роснефти", але і в цілому стимулюванню торгово-економічних зв'язків між нашими країнами», – заявив глава «Роснефти» Ігор Сєчін. За його словами, Шрьодер «увійшов в історію як найбільш лояльний щодо Росії німецький лідер, завдяки його зусиллям укладені великі угоди між Росією і Німеччиною».

 

Нагадаємо, що ще навесні 2014 року Європейська Унія запровадила санкції проти «Роснефти» в зв'язку з російською анексією Криму. Рішення Шрьодера увійти в керівництво російського концерну різко розкритикували засоби масової інформації і провідні політики Німеччини. «Він підриває санкції, які запровадила Європейська Унія. Це дуже прикра ситуація», – заявила бундесканцлерка ФРН Анґела Меркель (Angela Merkel). «Це погано. Я вважаю, що Ґергард Шрьодер не повинен був цього робити», – зазначив однопартієць екс-канцлера голова СДПН Мартін Шульц (Martin Schulz).

29.09.2017