Петро Порошенко відкрив міст і завод.

 

Сьогодні, 29 вересня, Президент Петро Порошенко перебуває з робочим візитом в Івано-Франківській області, передає Курс.

 

У Коломиї Президент взяв участь в урочистому запуску нового заводу компанії Leoni AG, а в селі Драгомирчани відкрив новоий міст на заміну того, що знесла повінь ще у 2008 році.

 

Міст проходить через Бистрицю Солотвинську на дорозі Стрий–Мамалига, передає ЗіК. Ця дорога є найкоротшим маршрутом між Польщею, Румунією і Молдовою з подальшим виходом на чорноморські порти України.

 

«Покращення стану дороги Н-10 є стратегічно важливим для розвитку добросусідства та інтеграції економічного потенціалу України з економіками Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії», – зазначив Президент під час відкриття.

 

Потому Петро Порошенко вирушив до Коломиї, де взяв участь у відкритті заводу з виробництва кабельних мереж для автомобілів «BMW» і електромобілів.

 

«Будівництво компанією LEONI заводу в Коломиї – важлива подія для Івано-Франківщини. Це є свідченням інвестиційної привабливості не тільки області, а й України. Особливо якщо врахувати, що концерн LEONI – один з найбільших у світі виробників електричних кабельних мереж», – заявив у виступі Петро Порошенко. 

 

До 2020 року завод планує розширити виробництво: тут працюватимуть 4 тисячі осіб (зараз – понад 300). Щороку завод сплачуватиме до бюджету майже 120 млн грн податків.

29.09.2017