Порошенку подали 111 кандидатів на призначення у Верховний суд.

 

Вища рада правосуддя рекомендувала Президентові України на призначення до Верховного суду 111 кандидатів. Список рекомендованих номінантів зачитали на засіданні ВРП у п'ятницю.

 

Як повідомляє ініціатива ЧЕСНО. Фільтруй суд, у цьому списку опинилося 25 із 30-ти недоброчесних кандидатів, щодо яких Громадська рада доброчесності дала неґативні висновки.

 

Так, ВРП відмовила у поданні на призначення Тетяні Фронтовській, яка отримала негативний висновок ГРД, та Володимирові Матюхіну.

 

Ще щодо семи кандидатів Вища рада правосуддя оголосила перерву та розглядатиме їх додатково. Серед них четверо отримали негативні висновки ГРД (Тетяна Стрелець, Ольга Супак, Валентина Сімоненко та Сергій Погрібний).

 

Загалом ВРП розглядала 120 кандидатур, визначених на конкурсі Вищою кваліфікаційною комісією суддів. До “тридцятки недоброчесних” входили судді, які подавали неправдиві відомості в деклараціях, брали участь у політичних переслідуваннях, забороняли мирні зібрання під час Революції гідності, виносили політично вмотивовані рішення, грубо порушували права людини, протидіяли очищенню судової влади або ж не можуть пояснити походження власних статків.

 

Серед тих, хто отримав згоду на призначення до Верховного суду, є Вячеслав Наставний та Сергій Слинько, котрі брали участь у судилищі над тодішнім опозиціонером Юрієм Луценком.

 

29.09.2017