Пістолет, викрадений у Ніч гніву у Львові, знайшли на Івано-Франківщині.

 

Під час проведення обшуків правоохоронці ГУ Нацполіції Івано-Франківської області виявили карабін та два пістолети. Один з пістолетів був викрадений з відділку поліції під час Ночі гніву у Львові 2014-го року. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив керівник обласної поліції Віктор Шкутов.

 

«Такий "ужинок" виявили працівники поліції під час проведення 26 та 27 вересня обшуків у помешканнях підозрюваних, стосовно яких раніше розпочаті кримінальні провадження за причетність до злочинів, пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю», – розповів Віктор Шкутов.

 

Так, під час обшуку, проведеного у гаражному приміщенні жителя одного із ближніх сіл Івано-Франківська, що належить до території Тисменицького району, виявлено та вилучено пістолет ПМ 1990 року випуску зі спорядженим магазином, який, як встановлено, був викрадений 19 лютого 2014 під час нападу на Галицький відділ міліції ГУМВС у Львівській області.

 

Наразі чоловік затриманий в порядку ст.208 КПК України. Йому оголосили про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

В іванофранківця, учасника АТО, при обшуку вчора, 27 вересня, виявлено пістолет італійського виробництва, що його 32-річний чоловік, раніше судимий, незаконно зберігав за місцем проживання. Зброю вилучено і направлено на експертизу.

 

26 вересня при обшуку, проведеному в 67-річного жителя Калуша на підставі ухвали суду під час розслідування кримінального провадження, виявлено карабін марки «Маузер».

 

За цими фактами розпочато та проводиться досудове розслідування, передбачене ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу), що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

28.09.2017