Білорусь звинуватила Україну в порушенні повітряного простору.

 

Міністерство закордонних справ Білорусі вручило послу України в Білорусі Ігорю Кизиму ноту у зв'язку з порушенням повітряного простору Республіки Білорусь з боку України літаком DA-4225.

 

Про це повідомила прес-служба МЗС Білорусі.

 

"28 вересня до Міністерства закордонних справ був запрошений надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим. Згідно з поданням Міністерства оборони Республіки Білорусь, керівнику української дипмісії в Мінську вручили ноту у зв'язку з порушенням повітряного простору Республіки Білорусь з боку України літаком DA-42, котре відбулося 25 вересня", – йдеться в повідомленні.

 

Мінськ, відзначивши неприпустимість порушень державного кордону, повідомив, що очікує офіційних пояснень і виходить з того, що Україною буде вжито вичерпних заходів, спрямованих на недопущення повторення подібних інцидентів у майбутньому.

 

Водночас речник Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив, що літак DA-42 належить Державній прикордонній службі України і 25 вересня виконував плановий політ з метою повітряного моніторингу державного кордону на ділянках Чернігівського та Житомирського прикордонних загонів.

 

"Суміжна сторона завчасно була попереджена про виконання польотів відомчим літаком на вказаних ділянках. Органи управління повітряним рухом "Украерорух" спостерігали політ літака. За їх інформацією, порушень державного кордону не зафіксовано", – написав Слободян. 

 

28.09.2017