Харківське підприємство вже проектує для міста завідомо збитковий сміттєпереробний завод.

 

У Львові збудують завод, що займатиметься механіко-біологічною переробкою сміття, розповів директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря, передають Варіанти.

 

«Механіко-біологічна переробка сміття складається з двох основних частин: сортування і компостування (в тому числі висушування) органічної фракції. Залежно від того, як розвиватиметься ринок вторинної сировини, на заводі буде поділ вторсировини на 7–8 фракцій», – пояснив Вадим Ноздря.

 

Він також наголосив, що на майбутньому заводі не спалюватимуть сміття.

 

Проект будівництва заводу на замовлення Львівської міської ради розробляє ПАТ «Харківське котлобудівельне підприємство "Котлоенергопроект"». Проектна потужність такого заводу – 240 тис. тонн у рік. Вартість майбутнього заводу становить орієнтовно 30 млн євро.

 

Директор «Зеленого міста» розповів, що діяльність заводу буде збитковою, але існує ймовірність заробляти кошти на його утримання шляхом продажу палива, яке вироблятимуть з переробленого сміття.

 

«Найбільше, на що ми розраховуємо, хоча для цього бракує наразі коштів, – це виготовлення RDF-палива належної якості, якщо ми домовимось про його постачання на підприємства з виготовлення цементу. На сьогоднішній день цеху для виробництва RDF-палива на майбутньому заводі не передбачено», – додав чиновник.

28.09.2017