Під Калинівкою вибухи майже припинилися.

 

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що ситуація в районі Калинівки, де 26 вересня зайнявся склад боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України, нормалізувалася.

 

"Відбуваються поодинокі вибухи, які не становлять загрози для місцевого населення", – повідомили в ДСНС станом на 11:45.

 

На місці надзвичайної події працює пожежна авіація – "рятувальники" звітують про 24 скиди води на осередки пожежі. До ліквідації наслідків залучено 2350 осіб та 284 одиниці техніки. 

 

Піротехніки ДСНС спільно з представниками Нацполіції здійснюють обхід обійсть задля вилучення виявлених вибухонебезпечних предметів.

 

З прибуттям евакуйованих мешканців розпочнеться відновлення енерго- та газопостачання.

 

Навчально-виховний процес у дошкільних та освітніх навчальних закладах розпочнеться з 2 жовтня.

 

Відновили рух автомобільного та залізничного транспорту. Обмеження наразі ще діють для авіації (50-кілометрова зона).

 

"По ситуації в Калинівці. На складах ще триває тління боєприпасів, вибухи практично припинились. Загалом ситуація під контролем: триває повітряна розвідка з метою подальшого застосування літаків для локалізації осередків займань, піротехніки починають розміновувати 5-кілометрову зону, люди повертаються в дальні села", – повідомив уранці прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

 

28.09.2017