Лавриновича звільнили з-під арешту.

 

Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу захисту екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича на його арешт.

 

Таке рішення оголосила суддя Тетяна Росік, повідомляє "Укрінформ".

 

"Апеляційну скаргу захисника Лавриновича задовольнити", – сказала Росік.

 

У коментарі журналістам після засідання Лавринович сказав, що буде законослухняним. "Всі свої обов'язки перед Українською державою я завжди виконував і буду виконувати дуже сумлінно", – заявив міністр, відповідаючи на запитання, чи виконуватиме свої процесуальні обов'язки сумлінно.

 

Прокурор Яніс Сімонов журналістам сказав, що сторона обвинувачення не задоволена рішенням суду.

 

Печерський районний суд 15 вересня обрав екс-міністру юстиції Лавриновичеві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без альтернативи внесення застави. Лавриновичу інкримінують вчинення злочину за ч.1 ст.109 Кримінального кодексу України (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій).

 

Згідно з версією слідства, у 2010 році тодішній міністр юстиції Лавринович дав дозвіл на офіційне опублікування Конституції попередньої редакції, яка розширила повноваження Президента. Зробив він це в обхід голосування у парламенті. У прокуратурі кваліфікували цей факт як захоплення влади. Таку ж підозру висунули й екс-президенту України Вікторові Януковичу.

 

28.09.2017