Адвокат Петра Димінського звинувачує Арсена Авакова і його радника у брехні.

 

Адвокат львівського бізнесмена Петра Димінського Микола Лисий звинуватив слідство в упередженості, зокрема під час проведення експертизи ДНК. Про це Микола Лисий написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

Як повідомляв Z, автомобіль Петра Димінського скоїв смертельну ДТП біля села Ямельня на Львівщині 18 серпня. Досі слідство не з’ясувало, хто був за кермом автівки у той момент: сам Петро Димінський, про що говорять деякі очевидці, чи його охоронець, який одразу взяв провину на себе. Також досі невідомі результати ДНК-експертизи у цій справі.

 

Микола Лисий заявив, що Петра Димінського опитав слідчий ще 20 серпня, про що є складений протокол. На допити, про які говорили міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та його радник Антон Геращенко, бізнесмен не з’явився, бо, за словами адвоката, не отримував повісток.

 

Слідчому, каже Микола Лисий, Петро Димінський серед іншого розповів, «як він розшукував особисті речі в салоні автомобіля "Мерседес", який потрапив у ДТП, як дочекався приїзду поліції і поїхав з місця ДТП лише після того, як працівники поліції дали на це згоду».

 

Адвокат зазначив, що Петро Димінський дав згоду на проведення медичного обстеження і відібрання зразків ДНК після отримання відповідного повідомлення на особисту адресу або через робочий офіс; запропонував свій одяг для проведення експертизи.

 

Також у своєму дописі Микола Лисий звинувачує двоюрідного брата загиблої в ДТП жінки у тиску на слідство, зв’язках з Антоном Геращенком і заявляє, що Степан Мацевко не може бути потерпілим у справі, адже не є близьким родичем загиблої.

 

«Своєю заявою щодо наявності висновків експертиз Аваков фактично звільнив експертів від роботи і наперед визначив результати експертизи. За наявною інформацією, на даний момент сторона захисту в даному кримінальному провадженні подала цілий ряд клопотань про ознайомлення з матеріалами справи, про ознайомлення із постановами про призначення експертних досліджень, висновками експертиз, але жодне із заявлених клопотань не розглянуте слідством. Слідство їх ігнорує або просто не помічає. У зв’язку з цим написані скарги на дії слідчих, які скеровані до Генеральної прокуратури, Національної поліції, суду. Вважаю, що зроблені міністром МВС Аваковим та його радником Геращенком коментарі щодо даного кримінального провадження, в т.ч. заяви щодо результатів експертиз, обґрунтовано ставлять під сумнів висновки всіх експертиз, які проводяться підлеглими їм працівниками експертних установ, що входять до складу МВС України», – ідеться далі у дописі Миколи Лисого.

 

«У мене виникають питання: невже у нас усі злочини, в т.ч. тяжкі та особливо тяжкі, розкриті? Невже у нас так якісно розслідуються усі злочини, в т.ч. про ДТП, вчинені з необережності? Для чого цей ажіотаж, і головне, в чиїх він інтересах? Здавалось би, дорожньо-транспортна пригода, від якої ніхто не застрахований, і яка може трапитись із кожним, хто хоч раз сідав в автомобіль. Так, без жодних заперечень – це страшна трагедія! Але чому саме тут така прискіплива увага? Увага до злочину, який, між іншим, підпадає під опублікований 7 вересня 2017 року Закон про амністію», – додав адвокат.

27.09.2017