У Мін’юсті заявили про інвестора для львівського СІЗО.

 

У Міністерстві юстиції України повідомили про інвестора, який готує документи, аби у рамках державно-приватного партнерства побудувати нове СІЗО у Львові, повідомив речник заступника міністра юстиції Юрій Масляк, передає ЛП.

 

«Ми сьогодні збираємо проектні пропозиції від компаній, які колись будували або мають досвід будівництва подібних об’єктів. Коли буде обраний проект, тоді під той проект ми будемо шукати інвестора. Сьогодні жодного проекту по львівському ізолятору не подано, хоча є одна компанія, проект якої на фінальній стадії», – каже Юрій Масляк.

 

Деталей ані про інвестора, ані про проект наразі в Мін’юсті не повідомляють.

 

Нове СІЗО, за прогнозами Міністерства юстиції, має постати на території Личаківської виправної колонії №30, що на Шевченка, 156 – цю ділянку ще минулого року виділила міська рада.

 

«Процес пошуку інвестора триватиме доти, доки не буде затверджено перший проект, який задовольняє вимоги. Кожна камера має відповідати міжнародним стандартам, кожне вікно в приміщення теж має відповідати стандартам, бо якщо там буде потрапляти менше світла, то це буде катуванням відповідно до стандартів Європейського комітету катувань», – розповів Юрій Масляк.

27.09.2017