З-під Калинівки евакуювали 30 тис. осіб.

 

Із 10-кілометрової зони довкола селища Калинівка на Вінниччині, в котрому ввечері у вівторок спалахнув військовий склад, евакуювали понад 30 тисяч осіб.

 

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, послуговуючись інформацією станом на 10:00.

 

 

Рятувальники провели процедуру оповіщення Калинівки, Павлівки, Медвідки, Дорожного, Сальника, Стрижавки. На прохання мешканців здійснили відселення з сіл Іванів та Лісова-Лисіївка. "Заходи з евакуації населення продовжуються. Для перевезення евакуйованого населення залучено 50 автобусів, 10 карет швидкої медичної допомоги та психологів ДСНС", – поінформували рятувальні служби.

 

Згідно з оперативною інформацією, двоє осіб отримали травми – їх госпіталізовано до медичних закладів. Пожежники загасили чотири будинки, у котрих виникло загорання.

 

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації всього залучено 691 особу та 149 одиниць техніки (зокрема 2 пожежні танки, 3 пожежні потяги). На місці – 30 медиків та 10 автомобілів швидкої допомоги. Для розмінування території задіяли 20 піротехнічних розрахунків ДСНС (98 осіб та 48 одиниць техніки).

 

Наразі у зоні лиха припинили рух транспорту: перекрили автотрасу Житомир–Могилів-Подільський; закрили проїзд на залізничному перегоні Сосенка–Калинівка; заборонили проходження авіації в радіусі 50 кілометрів від Калинівки.

 

Згідно з оцінкою Міністерства оборони України, площа займання становить близько 10% від загальної площі військового складу.

 

Серед евакуйованих – 500 родин військовослужбовців. Також повідомляють, що 100 військовослужбовців строкової служби військової частини, де сталася подія, евакуйовані до Калинівки.

 

Станом на 10:30 Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що інтенсивність вибухів значно знизилася. "Сапери приступили до розчищення території складів та навколо них. Вже найближчим часом групи саперів розпочнуть перевірку населених пунктів, з яких проводилося відселення мешканців, на наявність вибухонебезпечних предметів. Рішення про повернення громадян до їхніх домівок буде прийнято негайно після завершення перевірки", – поінформували в генштабі.

 

27.09.2017