Президент підписав закон "Про освіту".

 

Президент України підписав Закон України №2145-VІІІ "Про освіту", який Верховна Рада прийняла 5 вересня 2017 року.

 

Про це повідомляє прес-служба АП.

 

"Це – одна із найголовніших реформ, бо від жодної іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої", – прокоментував Петро Порошенко.

 

Президент наголосив, що закон підвищує роль державної української мови в освітньому процесі. Закон забезпечує рівні можливості для всіх, адже ґарантує кожному випускникові високий рівень володіння мовою, необхідний для успішної кар'єри в Україні.

 

Водночас голова держави наголосив на важливості неухильного дотримання при здобутті освіти гуманітарних прав національних меншин, які проживають на території України. "Україна демонструвала й надалі демонструватиме таке ставлення до прав національних меншин, яке відповідає нашим міжнародним зобов'язанням, перебуває в гармонії з європейськими стандартами і є взірцем для сусідніх країн", – зазначив Порошенко.

 

Президент також звернувся до Міністерства закордонних справ та  Міністерства освіти з проханням провести необхідні консультації з європейськими партнерами, в тому числі з Радою Європи. 

 

На переконання голови держави, сам закон дозволить провести глибоку всеосяжну освітню реформу, яка підвищить якість освіти та конкурентоспроможність молодих українців на ринку праці, а також забезпечить реальні кроки до включення України в європейський освітній простір.

 

26.09.2017