Російську авіацію звинуватили в ударах по Ідлібу.

Внаслідок авіанальоту ПКС РФ загинуло 37 мирних мешканців, повідомила Сирійська наглядова рада з прав людини.

 

 

Авіаційну атаку на сирійську провінцію Ідліб російські повітряно-космічні війська вчинили в понеділок, 25 вересня, повідомив телеканал ABC News з покликом на Сирійську наглядову раду з прав людини. Серед загиблих – 12 дітей.

 

Авіаударів було завдано на північному заході Ідлібу – території, контрольованій переважно сирійською опозицією.

 

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоґлу також заявив про загибель мирних мешканців у Ідлібі внаслідок дій російської авіації. За його словами, цей інцидент буде обговорено на зустрічі російського президента Володимира Путіна і президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердоґана наприкінці вересня.

 

Сирійська наглядова рада з прав людини, штаб-квартира якої розташована в Лондоні, заявила також, що авіаудари 25 вересня в провінції Ідліб були найпотужнішими з середини травня, коли в цьому регіоні набула чинності угода про припинення вогню. За даними організації, після декількох місяців відносного спокою Ідліб протягом двох останніх тижнів знову став об'єктом атак російських і сирійських бомбардувальників.

 

Нагадаємо, що в середині вересня Росія, Іран і Туреччина домовилися про створення спільного контингенту сил щодо залагодження безпеки в Ідлібі. Ця провінція належить до однієї з чотирьох зон деескалації в Сирії, створення яких було погоджено Москвою, Анкарою і Тегераном на початку липня в ході переговорів у Астані.

26.09.2017