Moody's знизила кредитний рейтинґ Великої Британії.

Це сталося після того, як прем'єрка Тереза ​​Мей заявила про необхідність дворічного перехідного періоду після Brexit, протягом якого торгівля з країнами ЄУ вестиметься на колишніх умовах.

 

 

Рейтингова аґенція Moody's знизила суверенний рейтинґ Великої Британії з Аа1 до Аа2. Про це йдеться в прес-релізі на сайті аґенції, опублікованому ввечері в п'ятницю, 22 вересня.

 

Експерти Moody's пояснили це рішення, зокрема, сумнівністю планів бюджетної консолідації, що розробляє Лондон, а також очікуваним збільшенням боргового навантаження на економіку Об’єднаного Королівства.

 

Окрім того, аналітики Moody's прогнозують, що у середньостроковій перспективі британська економіка буде ослаблена через вихід країни з Європейської Унії. Водночас зростатиме боргове навантаження Об’єднаного Королівства. «Приватне споживання різко сповільнилося, виробничі інвестиції перебувають на низькому рівні з 2016 року, найімовірніше, через невизначеність, пов'язану з Brexit», – читаємо в прес-релізі на сайті Moody's.

 

За оцінкою аналітиків аґенції, бюджетний дефіцит країни найближчим часом залишиться на рівні 3-3,5 відсотка ВВП, незважаючи на плани Лондона поступово знизити його до одного відсотка до 2022 року. А зростання британського ВВП сповільниться з півтора відсотка в поточному році до одного відсотка в 2018-му, передбачає Moody's.

 

Новина про зниження кредитного рейтингу Великої Британії з’явилася через кілька годин після промови керівниці британського уряду Терези Мей у Флоренції, присвяченій Brexit. Мей заявила, що Об’єднане Королівство може зберігати фактичне членство в ЄУ протягом двох років після формального виходу з Унії. І навіть весь цей час робити внески в скарбницю Євроунії. За її словами, такий перехідний період необхідний для «гарантування безпеки» країни.

23.09.2017