Компанії Uber не подовжили ліцензії на роботу в Лондоні.

Поточна ліцензія закінчиться 30 вересня.

 

 

Організація Transport for London (TfL), яка керує лондонським громадським транспортом і видає ліцензії для операторів таксі, дійшла висновку, що Uber London Limited не можна вважати «сумлінним власником ліцензії».

 

Міське керівництво вирішило, що Uber не відповідає вимогам, які висувають до оператора за викликом автомобіля. У заяві зазначено, що компанія погано виявила себе в ситуаціях, коли треба було повідомляти про злочин, і непрозоро оформляла медичні сертифікати.

 

Окрім цього, компанію звинуватили в порушеннях під час перевірки кримінальної історії водіїв. Uber також не змогла пояснити, як застосовувала технологію Greyball, яка нібито виявляє і блокує серед користувачів мобільного застосунку потенційних співробітників контролюючих органів і не дає їм можливості викликати машину.

 

Мер Лондона Садок Хан так прокоментував рішення щодо Uber: «Я повністю підтримую рішення TfL. Було б неправильно продовжувати ліцензувати Uber, якщо він хоч в чомусь загрожує безпеці лондонців».

 

Uber ще може оскаржити рішення TfL протягом 21 дня, і компанія заявила про намір скористатися цим правом. До закінчення процесу апеляції компанія зможе надавати свої послуги в Лондоні.

22.09.2017