У місті відкриють Центр раннього втручання для діток до 4-х років.

 

На базі 4-ї Міської поліклініки Львова до кінця року мають відкрити Центр раннього втручання для дітей до 4 років, де займатимуться з малюками, які мають відхилення фізичного чи психо-емоційного розвитку, розповів головний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров'я ЛМР Богдан Остальський, інформує Твоє місто.

 

«Сімейних лікарів уже навчили представники міжнародних організацій та нашого міністерства, на що потрібно звертати увагу, які є критерії. Вони будуть виявляти таких дітей, також пояснювати батькам, що потрібно зауважувати в поведінці дитини. Якщо лікарі побачать, що дитина за певними критеріями відстає, – її будуть скеровувати в центр. Там фахівці перевірятимуть, чи насправді вона має відхилення, і якщо це підтвердиться – будуть з нею працювати», – розповів Богдан Остальський.

 

За його словами, ідея створення такого центру належить дитячому лікарю-неврологу благодійного центру «Джерело» Тетяні Міщук. До штату центру увійдуть до 10 спеціалістів – дитячий невролог, педіатр, психолог, реабілітолог, логопед, масажист, лікар функціональної діагностики.

 

Приміщення для центру в поліклініці вже виділили. Відкрити його обіцяють до кінця року. Допомогу дітям там надаватимуть безкоштовно.

 

Якщо в сихівській поліклініці проект успішно запрацює, такі ж центри відкриють в інших поліклініках міста, щоб наблизити їх до дітей.

 

Львівська область є однією з 4-х в Україні, де починають пілотно впроваджувати проект раннього втручання.

21.09.2017