Уболівальники ФК «Карпати» хотіли побити футболістів і переслідували їх дорогою додому.

 

Вчора, 20 вересня, в Івано-Франківську відбувся матч 1/16 Кубка України з футболу між «Прикарпаттям» та львівськими «Карпатами». З рахунком 2:1 в поєдинку перемогли іванофранківці, що розлютило львівських фанів, передає Бліц-Інфо.

 

За правопорядком під час футбольного матчу стежили 295 людей: правоохоронці, працівники муніципальної варти, нацгвардійці, учасники АТО та стюарди.


Охорона стадіону "Рух" під час матчу "Прикарпаття"  "Карпати" в Івано-Франківську. Фото: Фіртка

 

За словами прес-секретаря патрульної поліції Миколи Гурака, ніхто з вболівальників не постраждав. Але патрульні затримали 6-х порушників громадського спокою. На них склали адмінпротоколи та відпустили.

 

Після першого гола від «Прикарпаття» львівські фанати з піротехнікою вибігли на футбольне поле, тож матч довелось призупинити.

 

Фани "Карпат" обурені грою футболістів. Фото: Фіртка

 

Після останнього свистка розлючені фани «Карпат» знову вибігли на поле, почали палити фаєри та кидати у поліцію різними предметами. Аби уникнути сутичок між ультрас Івано-Франківська і Львова, поліція супроводжувала львів'ян за межі міста.

 

«Серед постраждалих на стадіоні  були також поліцейські. Точної кількості постраждалих поліцейських не можу назвати, адже не всі зверталися по медичну допомогу», – сказав Микола Гурак.

 

Під час конфлікту постраждав захисник «Карпат» Артем Федецький, який намагався заспокоїти розгніваних людей. Бійку зняли на відео.

 

Опісля, коли львівські футболісти вертались додому, о 1-й год. на Львівщині в Пустомитівському районі в Сокільниках на трасі їхній автобус зупинили люди, які назвалися фанами, котрі вирішили з’ясувати причини поразки в Івано-Франківську, повідомив координатор ГО "Варта-1" Ігор Зінкевич.

 

«На місці зупинки автобуса трапився конфлікт через матч, що відбувся в Івано-Франківську, де команда програла.

 

Люди, які помітили цей конфлікт зі заправки, викликали поліцію. Патрульна поліція, прибувши на виклик, спробувала розібратися в ситуації.

 

Конфлікт на дорозі біля Сокільників довго не припинявся – і патрульна поліція викликала допомогу до місця зупинки автобуса футбольної команди, щоб не відбулася бійка. На виклик прибули спецпризначенці. Людей, які перекрили дорогу автобусу і розпочали конфлікт, затримали.

 

Автобус з футболістами в супроводі поліції відправили на базу "Карпат"», – написав Ігор Зінкевич.

21.09.2017